Xiaomi Mi 12 стане першим смартфоном на Snapdragon 895

Китайський виробник Xiaomi готує до запуску свій наступний флагманський смартфон з Mi-серії. Новинка під назвою Xiaomi Mi 12 може стати першим смартфоном на ринку з поки ще не анонсованим чіпсетом Qualcomm Snapdragon 895 флагманського рівня. Тут варто нагадати, що Xiaomi також першою випустила смартфон на базі Qualcomm Snapdragon 888. Це був Xiaomi Mi 11, який дебютував в грудні минулого року.
Інсайдери відзначають, що розробка нової флагманської платформи Qualcomm йде за планом і перші пристрої на її основі повинні з’явитися на ринку вже в грудні 2021 року. А тому немає сумнівів в тому, що спадкоємець Xiaomi Mi 11 вийде рівно через рік.

До речі, Xiaomi – не єдина компанія, яка хоче в числі перших випустити смартфон з чіпсетом Qualcomm Snapdragon 895 всередині. Так, нещодавно глава мобільного підрозділу китайської компанії Lenovo заявив, що перший смартфон Lenovo або Motorola на новому процесорі Qualcomm з’явиться на ринку до нового 2022 року. Швидше за все, він надійде в продаж у грудні. Правда, що це буде за модель, в Lenovo не уточнили. Але немає сумнівів в тому, що мова йде про смартфон флагманського рівня.

Що стосується технічних характеристик Qualcomm Snapdragon 895, то вже відомо, що він буде виконаний по 4-нанометровому технологічному процесу і буде включати в себе восьмиядерний центральний процесор Kryo 760, графіку Adreno 730, 5G-модем Snapdragon X65 і процесор обробки зображень Spectra 680. Його виробництвом займеться південнокорейська компанія Samsung, а випуск розігнаної версії з приставкою Plus Qualcomm доручить тайваньському чbпмейкерe TSMC. Запуск Qualcomm Snapdragon 895 очікується в перших числах грудня на традиційному саміті Qualcomm.





ІНШІ НОВИНИ