Всі моделі iPhone 14 можуть отримати LTPO-дисплеї з частотою оновлення 120 Гц

Незважаючи на те, що компанія Apple ще навіть не представила серію смартфонів iPhone 13, аналітики і інсайдери вже щосили обговорюють їх наступників, які побачать світ восени 2022 року. За даними корейських ЗМІ, Apple вже щосили веде підготовку до запуску так званої лінійки iPhone 14 і шукає постачальників компонентів.
Для початку потрібно сказати, що однією з головних особливостей наступного покоління iPhone, яке дебютує у вересні цього року, стане OLED-панель, виконана за технологією LTPO з використанням низькотемпературного полікристалічного кремнію і має частоту оновлення зображення 120 Гц. Правда, екран нового типу отримають тільки старші моделі з приставкою Pro, а ось iPhone 13 mini і iPhone 13 будуть задовольнятися звичайним OLED-дисплеєм з частотою оновлення 60 Гц. Таке рішення пояснюється не тільки прагненням Apple до зниження собівартості iPhone, але й тим, що поки OLED-дисплеї за технологією LTPO випускає тільки Samsung Display і у корейського гіганта не вистачає виробничих потужностей для випуску достатньої кількості дисплеїв, якби Apple вирішила встановити їх в усі моделі iPhone 13.

За даними корейських ЗМІ, підготовку до запуску виробництва LTPO-дисплеїв почала LG Display, дочірня компанія південнокорейського ТехноГігант LG. Зараз керівництво LG Display веде переговори з фірмою Avaco, що займається постачанням обладнання для виробництва дисплеїв з використанням низькотемпературного полікристалічного кремнію, і чекає схвалення з боку Apple. Якщо все піде за планом і LG зможе у встановлені терміни запустити виробничу лінію, то вона отримає замовлення на поставку LTPO-дисплеїв для звичайних моделей iPhone 14 і навіть може забрати частину замовлення на дисплеї для Pro-версій у Samsung. Від цього виграє не тільки LG, але й сама Apple, адже таким чином вона зможе диверсифікувати ланцюжок поставок і зменшити свою залежність від Samsung.





ІНШІ НОВИНИ