Представлений Vivo Y53s: 4G-версія на чіпі MediaTek

У червні китайська компанія Vivo представила свій новий смартфон Y53s 5G на базі процесора Qualcomm Snapdragon 480. А тепер, через місяць, вирішила випустити 4G-версію Vivo Y53s на чіпсеті від MediaTek. Новинка дебютувала на в’єтнамському ринку, а незабаром повинна з’явитися і в інших регіонах.

Для початку потрібно сказати, що в основу 4G-версії Vivo Y53s 5G ліг чіпсет MediaTek Helio G80. Доповнюють його 8 Гбайт ОЗУ і вбудований накопичувач на 128 Гбайт з можливістю розширення шляхом установки в окремий слот карти пам’яті формату microSD. Працює смартфон під управлінням мобільної операційної системи Android 11, поверх якої виробник встановив власну оболонку FunTouch OS 11.1. Також всередині корпусу помістилася акумуляторна батарея ємністю 5000 мАч з функцією швидкої зарядки через порт USB Type-C.

Що стосується зовнішнього оснащення нового смартфона Vivo, то спереду у нього встановлена ​​6,58-дюймова IPS LCD-панель з роздільною здатністю Full HD + (2408х1080 точок) і каплеподібним вирізом, в якому захована 16-мегапіксельна фронтальна камера для Селфі і відеозв’язку. Ще три камери встановлені на спинці смартфона. Це 64-мегапіксельна основна камера в поєднанні з 2-мегапіксельною макрокамерою і 2-мегапіксельним датчиком глибини. Потрійна камера доповнена світлодіодним спалахом і підтримує такі функції, як нічна зйомка, портретна, панорамна і запис відео з роздільною здатністю Full HD. Збоку в кнопці живлення вбудований сканер відбитків пальців для швидкого і безпечного розблокування смартфона. З бездротових підключень крім 4G смартфон також підтримує Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0 і GPS.

Першою країною, де стартує продаж Vivo Y53s, стане В’єтнам. Там він вже доступний для попереднього замовлення за ціною 6 990 000 донгів або близько 300 доларів США за поточним курсом. На вибір покупцям пропонуються два градієнтні забарвлення корпусу: темно-синій і пурпуровий.





ІНШІ НОВИНИ