Kirin 9000 завершується. Серію Huawei P50 переведуть на чіп Qualcomm

У минулому році Huawei скуповувала все до чого могла дотягнутися. Через санкції США і перспективи бути відлученою від закупівлі комплектуючих, їй довелося в авральному порядку скуповувати все з запасом, особливо чіпи. Їй вдалося запастися певною кількістю компонентів, але запаси мають тенденцію вичерпуватися. Складські запаси чіпів Kirin з підтримкою 5G неабияк порідшали і Huawei доводиться шукати шляхи виходу з ситуації.

Один з них – закупівля систем на чіпі Snapdragon 888 без 5G-модему. Саме цей процесор повинен бути у Huawei P50. Так це чи ні, достовірно дізнаємося у вересні, коли і повинна відбутися прем’єра лінійки Huawei P50, але за умови, якщо інформація про час анонсу достовірна.

Якщо говорити про Huawei P50 Pro, то тут можуть встановити Kirin 9000. Але таку апаратну платформу отримають флагмани, які першими почнуть сходити з конвеєра. До кінця року смартфон планують перевести на Snapdragon 888, запаси Kirin 9000 до цього часу обіцяють вичерпатися.

Флагмани сімейства Huawei P50 стануть першими пристроями, які «з коробки» отримають HarmonyOS. А ще вони першими серед усіх смартфонів компанії запропонують підтримку швидкої зарядки на 90 Вт.





ІНШІ НОВИНИ