Новий iPad mini отримає такий же процесор, як у iPhone 13

Компанія Apple все-таки вирішила відродити свою лінійку компактних планшетів iPad mini. Цієї осені Apple випустить нову модель iPad mini з кодовим ім’ям J310, яка повинна приємно здивувати своєю продуктивністю.

За даними джерел порталу 9to5Mac, iPad mini повернеться на ринок з магнітним інтерфейсом Smart Connector, як у старших моделей iPad, а також фірмовим чіпсетом Apple A15 Bionic, який ляже в основу наступної флагманської серії смартфонів iPhone 13. Процесор A15 Bionic, виконаний по 5 нанометровому технологічному процесу, забезпечить новому компактному планшету помітний приріст продуктивності в порівнянні з нинішнім поколінням iPad mini, заснованому на процесорі A12. Також Apple замінить традиційний порт Lightning на більш універсальний конектор USB Type-C, як у iPad Pro, додасть підтримку магнітного інтерфейсу Smart Connector і випустить для планшета ряд сумісних аксесуарів. Про які саме аксесуари йде мова, інсайдери не уточнюють. Але, швидше за все, серед них буде чохол зі знімною клавіатурою, як у старших моделей iPad.

Більшість аналітиків і інсайдерів сходяться на думці, що запуск нового iPad mini відбудеться цієї осені. Цілком можливо, що він дебютує на вересневому заході Apple разом з серією смартфонів iPhone 13 і розумними годинниками Apple Watch Series 7. Нового компактному планшету інсайдери приписують дизайн в стилі нового iPad Air зі збільшеним до 8,4 дюймів дисплеєм і сканером відбитків пальців Touch ID в кнопці живлення збоку.





ІНШІ НОВИНИ