MIUI 13 запропонує віртуальне розширення RAM

Xiaomi готується провести в серпні масштабну презентацію, в рамках якої покаже ряд новинок. Запам’ятається івент і анонсом фірмової оболонки MIUI 13. Днями одне з китайських джерел підкинуло інформацію про те, що запропонують в новій прошивці. У числі нововведень – функція віртуального розширення оперативної пам’яті. З чуток, збільшити її можна буде на 3 Гб.

Підкачка пам’яті ефективна тоді, коли на смартфоні є невеликий обсяг оперативної пам’яті. Така фішка не особливо важлива для тих пристроїв, де оперативної пам’яті більш ніж достатньо. Але з якихось причин компанія вирішила обійти стороною моделі, де оперативки небагато.

За відомостями одного з джерел, функцію підкачки оперативної пам’яті c MIUI 13 отримають тільки ті пристрої, які базуються на Snapdragon 888, Snapdragon 870 і Snapdragon 865. Такими апаратними платформами володіють топові пристрої, які отримали і без того пристойний обсяг оперативної пам’яті. Вони не особливо потребують її розширенняі, тоді як моделі, яким ця функція більш потрібна і важлива, залишилися за бортом. Можливо, пізніше вона добереться до простіших смартфонів Xiaomi. Але не факт.

Інші нововведення, які з’являться в MIUI 13, включають з себе можливість грати в ігри в плаваючих вікнах додатків, нові значки на робочому столі, анімацію та звуки.





ІНШІ НОВИНИ