Марк Гурман: комп’ютери Mac отримають сканер Face ID в найближчі пару років

У новому випуску інформаційної колонки Power On інсайдер і журналіст Bloomberg Марк Гурман поділився інформацією про появу біометричного сканера Face ID в комп’ютерах Mac протягом наступних кількох років.

Інсайдер також упевнений, що в майбутньому навіть iPhone SE і звичайні iPad отримають Face ID. Єдина причина, по якій Apple не робить цього просто зараз, – низька вартість Touch ID і самих гаджетів.

Гурман вважає, що кінцевою метою Apple є впровадження сканерів Face ID на всі пристрої. Якби це було можливо, компанія вже відмовилася б від Touch ID. На ноутбуках Mac реалізувати систему камер важко через занадто тонку кришку корпусу з екраном. Однак підекранні камери і сканери в майбутньому дозволять впровадити Face ID в усі типи девайсів.

У своїй колонці інсайдер також посилається на аналітика Мін-Чі Куо, який раніше заявив, що Apple планує позбутися чубчика на користь перфорованих дисплеїв в 2022 році, а далі компанія зможе перейти на підекранні системи камер.

Цікаво, що посилання на датчики TrueDepth засвітилися в бета-версії macOS Big Sur ще в минулому році. Рядки коду вказують на те, що Apple дійсно працює над впровадженням системи розпізнавання обличчя в комп’ютери.





ІНШІ НОВИНИ