iPhone 14 будуть робити з титану

iPhone 14 змінять зовнішність. Про це пишуть інсайдери і це неминуче. Відверто, Apple вже давно варто було це зробити не зважаючи на те, що адепти компанії продовжують прощати їй використання старого дизайну. Оновленому зовнішньому вигляду потрібні і нові матеріали.

Видання Macrumors з посиланням на звіт інвесторів JP Morgan Chase повідомило, що в iPhone 2022 року компанія буде використовувати титановий сплав для виготовлення рам. Виробляти їх для Apple буде ексклюзивно Foxconn.

Якщо ця інформація вірна, то титановий сплав вперше знайде своє застосування в iPhone. В даний час компанія використовує цей матеріал в ряді моделей Apple Watch Series 6, а також з нього зроблена карта Apple Card. Тоді як для iPhone вона вважає за краще робити рами з нержавіючої сталі або алюмінію.

У порівнянні з нержавіючої сталлю титан має відносно високу твердість, що робить його більш стійким до подряпин, а його жорсткість дозволяє йому витримувати серйозні навантаження на вигин. Він міцний, як сталь, але на 45% легше і вдвічі міцніше алюмінію, але при цьому всього на 60% важчий. Він також більш стійкий до корозії в порівнянні з багатьма іншими сплавами.

Разом з тим, титан досить мазкий і на ньому добре видно жирні відбитки пальців. Apple знає про це і в її активі вже є патенти на тонкі оксидні покриття, які повинні звести нанівець цю властивість титану.





ІНШІ НОВИНИ