Анонс не за горами: розкриті терміни виходу і вартість Pixel 5a

Інтернет-гігант Google готує до виходу «полегшену» версію свого торішнього флагмана Pixel 5. Так-так, мова про Pixel 5a, який дебютує до кінця цього місяця. Принаймні, так стверджують інсайдери.

За даними джерел, офіційна прем’єра довгоочікуваного Pixel 5a призначена на четвер, 26 серпня. Новий смартфон надійде в продаж за ціною близько 450 доларів. За цю суму в розпорядженні покупців буде апарат, оснащений 6,4-дюймовим дисплеєм і восьмиядерним чіпсетом Qualcomm Snapdragon 765G в поєднанні з 6 Гбайт оперативної пам’яті. За його автономність відповідатиме акумуляторна батарея ємністю 4650 мАг. Підтримки бездротової зарядки чекати не варто, як і великої кількості кольорів – новий смартфон буде доступний тільки в корпусі чорного кольору. Камери Pixel 5a успадкує у оригінального Pixel 5, а також отримає класичний 3,5-міліметровий аудіороз’єм для навушників і захист від пилу і вологи за стандартом IP67. Додатково до цього Pixel 5a буде підтримувати роботу в стільникових мережах 5G, на відміну від свого попередника в особі Pixel 4a,

Потрібно сказати, що Pixel 5a буде випущений на обмеженому числі ринків. Якщо бути точніше, то він дебютує швидше за все в двох країнах – в США і Японії, принаймні, на старті продажів. Чи вийде Pixel 5a коли-небудь в інших регіонах, поки невідомо. З чим пов’язане рішення Google випустити Pixel 5a обмеженим тиражем і тільки на цих двох ринках, залишається тільки здогадуватися. Можливо, компанія вважає, що саме на цих ринках мало хороших смартфонів за доступними цінами.

Цікаво, що недавно в Мережі з’явилася інформація про те, що Google взагалі скасувала запуск доступної версії Pixel 5. Але інтернет-гігант поспішив спростувати цю інформацію, заявивши, що Pixel 5a буде випущений пізніше в цьому році.





ІНШІ НОВИНИ