Apple протестувала і відмовилася від вбудованого в дисплей сканера відбитків для iPhone

Кілька років тому компанія Apple відмовилася від використання сканера відбитків пальців Touch ID на iPhone, замінивши його на систему розпізнавання обличчя Face ID. Зараз дактилоскопічним датчиком оснащений тільки iPhone SE 2020 модельного року, а решта моделі iPhone обладнані Face ID. Але в Мережі завзято ходять чутки про можливе повернення Touch ID у флагмани Apple. Однак Марк Гурман (Mark Gurman) з Bloomberg стверджує, що Apple відмовилася від цієї ідеї.

Марк Гурман підтвердив, що Apple дійсно хотіла повернути Touch ID в iPhone, сховавши його в дисплей. Але компанія протестувала вбудовані в дисплеї сканери відбитків пальців і відмовилася від цієї ідеї. Замість цього Apple планує вбудувати в дисплеї систему Face ID. Подібним рішенням зможе похизуватися iPhone 14, запуск якого очікується в наступному році. А ось більш дешеві моделі iPhone будуть оснащені таким самим екраном з вирізом або так званою «монобровою» з системою Face ID, як у нинішніх смартфонів Apple.

Що ж стосується наступного покоління iPhone, яке побачить світ цієї осені, то Марк Гурман вважає, що однією з його головних особливостей стане режим Always On, як у Apple Watch. Також всі нові смартфони з так званої серії iPhone 13 отримають зменшений виріз, а Pro-версії ще й зможуть похизуватися OLED-дисплеями нового типу LTPO з підтримкою адаптивної частоти оновлення зображення до 120 Гц. А в 2022 році всі моделі iPhone 14 будуть оснащені LTPO-екранами. Подейкують, що у 2022 році Apple відмовиться від випуску компактного флагмана з приставкою Pro в назві і в серію iPhone 14 увійдуть чотири моделі в двох розмірах: дві з 6,1-дюймовими екранами (базовий iPhone 14 і iPhone 14 Pro) і дві з 6, 7-дюймовими (iPhone 14 Max і iPhone 14 Pro Max).

До речі, аналітик Мін-Чі Куо (Ming-Chi Kuo) був в числі тих, хто стверджував, що у iPhone 2 022 модельного року з’явиться вбудований в дисплей сканер Touch ID. І, цілком можливо, що Apple все-таки допрацює датчик і встановить його в наступному році, оскільки часу до анонсу iPhone 14 ще предостатньо.





ІНШІ НОВИНИ