США можуть розширити санкції стосовно Huawei

Якщо коротко охарактеризувати ситуацію з Huawei, то можна сказати, що компанію звинуватили в шпигунстві і співробітництві з китайськими військовими але при цьому не навели жодного доказу, порахувавши, що Білому дому повинні вірити на слово. За цим послідували декілька раундів санкцій, які призвели до того, що компанії перекрили доступ до ключових компонентів і технологій. А все для того, щоб послабити її на ринку телекомунікацій як в частині інфраструктурного обладнання, так і смартфонів.

Була надія, що зі зміною влади в Білому домі відбудеться потепління і агресивні дії проти Huawei будуть припинені. Але цього не сталося, адміністрація Джона Байдена дотримується тієї лінії поведінки по відношенню до китайської компанії, яку заклали при Дональді Трампі. Більше того, вони готові і до більш агресивних дій проти Huawei.

Так, в своєму інтерв’ю виданню Reuters міністр торгівлі США Джина Раймондо повідомила, що якщо знадобиться, вони готові ввести новий раунд санкцій. Вона заявляє, що Huawei представляє собою загрозу національній безпеці з різних причин, і Вашингтон агресивно лобіює інші країни, щоб вони не використовували обладнання Huawei в мережах 5G наступного покоління. При цьому Джина Раймондо не стала прямо відповідати на питання про можливе переслідування Honor і включення її в чорний список.





ІНШІ НОВИНИ