Дебют Xiaomi Civi: найтонший і легкий смартфон бренду з крутою селфі-камерою

В цьому році компанія Xiaomi внесла дві важливі зміни в свою схему найменування смартфонів. Спочатку вона відмовилася від використання приставки Mi, а тепер зробила ребрендинг популярної серії CC. На зміну лінійці Xiaomi CC в цьому році прийшла нова серія під назвою Xiaomi Civi. Перший смартфон Xiaomi Civi дебютував на спеціальному заході бренду в понеділок, 27 вересня.

Серія Xiaomi Civi орієнтована на користувачів, які в смартфонах цінують в першу чергу привабливий дизайн і висококласну камеру для Селфі. Основна аудиторія Xiaomi Civi – жінки. Перший представник нової лінійки отримав лаконічну назву Xiaomi Civi. Він побудований на базі восьмиядерного процесора Qualcomm Snapdragon 778G, який виконаний по 6-нанометровим технологічним процесом TSMC і включає в себе чотири високопродуктивних ядра Cortex-A78, графіку Adreno 642L і 5G-модем X53. Компанію чипу складають 8 або 12 Гбайт оперативної і 128 або 256 Гбайт вбудованої пам’яті. Крім процесора з пам’яттю всередині нового смартфона ховається акумуляторна батарея ємністю 4500 мАг, якої, як стверджує виробник, вистачить більше ніж на 24 години роботи при стандартному сценарії використання.

На лицьовій панелі у Xiaomi Civi встановлений злегка зігнутий по краях 6,55-дюймовий OLED-дисплей. Він має розширення Full HD +, частоту оновлення зображення 120 Гц, частоту дискретизації сенсорного шару 240 Гц і пікову яскравість 950 ніт. Зверху дисплея в невеликому O-подібному вирізі встановлена ​​32-мегапіксельна фронтальна камера для Селфі і відеозв’язку з автофокусом і різними «фільтрами краси». На зворотному боці знаходиться потрійна основна камера, що складається з головного датчика з роздільною здатністю 32 мегапікселів, 8-мегапіксельного модуля з ультраширококутним об’єктивом і 2-мегапіксельної камери для макрозйомки. У числі інших особливостей новинки – стереодинаміки, вбудований прямо в дисплей сканер відбитків пальців для швидкого і безпечного розблокування, а також порт USB Type-C і 3,5-міліметровий аудіоджек.

Потрібно відзначити, що Xiaomi дуже пишається дизайном свого першого смартфона Civi і тим, наскільки він тонкий і легкий. Товщина його корпуса становить менше 7 мм, а маса з урахуванням всієї начинки – 166 г. Смартфон повинен зручно лежати в руці завдяки ширині корпусу, яка дорівнює 71,5 мм. Корпус, до речі, складається з металевого каркаса і скляної панелі з матовим покриттям soft-touch позаду.

Першою країною, де з’явиться Xiaomi Civi, буде Китай. Він вже доступний для попереднього замовлення, а його продажі стартують з 30 вересня. Ціна питання – 2600 юанів або 400 доларів за базову модель з 8 Гбайт оперативної і 128 Гбайт вбудованої пам’яті. Доплативши зверху ще 300 юанів, покупець отримає версію з 8 Гбайт ОЗУ і накопичувачем на 256 Гбайт. А топова версія з 12 Гбайт оперативної і 256 Гбайт вбудованої пам’яті обійдеться в 3200 юанів. Коли і за якою ціною новинка з’явиться на інших ринках, включаючи український, виробник не уточнив.





ІНШІ НОВИНИ