TechInsights підрахували вартість компонентів iPhone 13 Pro

Фахівці з TechInsights розібрали iPhone 13 Pro і підрахували вартість всіх комплектуючих нового флагманського смартфона Apple. Він обходиться компанії трохи дорожче торішнього iPhone 12 Pro.

TechInsights оцінили модель з накопичувачем на 256 ГБ. Розібравши смартфон, інженери виявили 6 ГБ оперативної пам’яті LPDDR4X, хоча на ринку вже давно використовується більш новий стандарт LPDDR5. Крім того, моделі iPhone 13 і iPhone 13 Pro отримали однакові відеочипи але вони відрізняються кількістю ядер. Подібну тактику Apple застосувала до чипу M1 для базових MacBook Air і iMac, відключивши одне ядро.

Компанія використовує безліч мікросхем власного виробництва, включаючи процесор A15 і аудіокоректор. Інші компоненти постачаються Qualcomm, KIOXIA, NXP, STMicroelectronics, USI, Qorvo і Broadcom.

Вартість матеріалів і компонентів iPhone 13 Pro становить близько $ 570, що трохи більше, ніж Apple витрачала на iPhone 12 Pro – $ 548. Підвищення ціни пов’язане з більш дорогим чипом, пам’яттю NAND і підсистемою дисплея, а також зі збільшенням вартості основного корпусу.

Варто зазначити, що розрахунки TechInsights не включають інші супутні витрати, такі як дослідження, програмне забезпечення, збірка, доставка і т. д.





ІНШІ НОВИНИ