Названа офіційна причина падіння Facebook, Instagram і WhatsApp

Вчора багато користувачів відчули проблеми з Facebook, Instagram і WhatsApp. Сервіси лежали близько шести годин і це був наймасштабніший збій за всю історію Facebook, що зачепив увесь світ. Природно, що неможливість спілкуватися в месенджерах змусила людей шукати альтернативу і знайшлося чимало тих, хто побачив її в Telegram. Теорій на тему того, що сталося з Facebook було безліч, а найпопулярнішим припущенням стало оновлення маршрутизаторів, яке привело до падіння DNS-записів.

Зрештою компанії вдалося вирішити проблему, і вона озвучила причину, по якій впали соціальні мережі:

«Наші інженери дізналися, що зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, викликали проблеми, що перервали цей зв’язок. Це порушення мережевого трафіку зробило каскадний вплив на способи зв’язку наших центрів обробки даних, в результаті чого наші послуги були зупинені.»

Facebook запевняє, що дані користувачів залишилися цілими і неушкодженими через збій. Компанія намагається переконати всіх, що ніякої кібератаки або злому не було, конфіденційність інформації користувача не було порушено. Самій Facebook доведеться зробити серйозні висновки з того, що сталося.

У компанії трапилась масштабна криза і їй доведеться переглянути роботу компанії в усіх напрямках, щоб не допустити повторення події.

Але головна втрата – втрата довіри і відтік користувачів. Збій, що трапився, став подарунком для конкурентів, адже знайдеться чимало тих, хто відвернеться від Facebook і перейде на альтернативні сервіси.





ІНШІ НОВИНИ