Huawei запускає восьмий етап оновлення HarmonyOS 2

Китайська компанія Huawei переживає зараз не найкращі часи. Але, незважаючи на всі труднощі, вона все-таки представила свою власну операційну систему HarmonyOS, над створенням якої працювала останні кілька років. Причому, HarmonyOS, яку називають альтернативою Android, настільки тепло зустріла публіка, що темпи переходу користувачів на нову операційну систему перевершили очікування компанії. За пару місяців на HarmonyOS перейшли мільйони мобільних пристроїв під брендами Huawei і Honor. На даний момент Huawei випустила оновлення для семи партій смартфонів. А тепер анонсувала восьмий етап оновлення.

В рамках восьмого етапу оновлення Huawei випустить HarmonyOS 2 ще для шести моделей своїх пристроїв – двох смартфонів Huawei і чотирьох смартфонів Honor. Це Huawei Nova 3i, Huawei Nova 2s, Honor 9, Honor V9, Honor Play і Honor Note 10. Повідомляється, що оновлення для цих пристроїв знаходиться на завершальній стадії бета-тестування.

Потрібно відзначити, що поки HarmonyOS 2 доступна тільки для китайських користувачів і про випуск оновлення для глобального ринку мова не йде. Зараз Huawei зайнята розробкою фірмової прошивки EMUI 12 на основі Android для користувачів по всьому світу, а, отже, HarmonyOS 2 поки не готова покинути межі Піднебесної.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день у HarmonyOS 2 налічується понад 400 партнерів по сервісів і послуг і понад 1700 партнерів по обладнанню. Над створенням екосистеми HarmonyOS працюють не менше 1,3 мільйона розробників. І керівництво Huawei стверджує, що результати, які демонструє фірмова операційна система, перевершують всі очікування компанії. Huawei планує, що до кінця року на HarmonyOS 2 перейдуть більше 300 мільйонів користувачів. Тут потрібно відзначити, що компанія позиціонує HarmonyOS як універсальну кроссплатформенну операційну систему, яку можна встановлювати не тільки на мобільні пристрої на кшталт смартфонів і планшетів, але й на автомобілі та пристрої «розумного будинку».





ІНШІ НОВИНИ