В Sony Xperia 1 IV влаштують серйозний апгрейд камері

У гонитві за маркетинговою привабливістю пристроїв виробники неухильно нарощують роздільну здатність датчиків мобільних камер, переконавши більшість користувачів в тому, що зараз головує Його Величність Мегапіксель. Але є ще одинаки, які не пішли на повідку у моди. Серед них Sony і Apple. Але, схоже, що і вони в наступному році підуть за трендом.

Так, прийшло повідомлення, що в Sony Xperia 1 IV компанія не тільки збільшить кількість датчиків до чотирьох, але й підтягне їхню роздільну здатність. З квартету сенсорів три будуть мати 48-мегапікселів і один 50-мегапікселів. І це відчутний стрибок на тлі Sony Xperia 1 III, який отримав тріо модулів на 12 Мп. Залежно від датчика, розмір пікселя буде варіюватися від 0,8 мкм до 1,2 мкм.

Свій прогноз дав один з інсайдерів, який заявив, що в основі 50 Мп модуля буде лежати сенсор Sony IMX766 з оптичним форматом 1 / 1,56″, один датчик на 48 Мп буде Sony IMX 689 або IMX 789, а також запропонують 48 Мп Sony IMX582 або Sony IMX586 розміром 1/2 дюйма.

Чи справді камера Sony Xperia 1 IV буде такою, дізнаємося тільки в першому кварталі наступного року, коли і повинна пройти презентація нового японського флагмана.





ІНШІ НОВИНИ