Google озвучила системні вимоги для установки Android 12

З виходом Android 12 на AOSP на початку місяця Google також випустила останній документ щодо визначення сумісності (CDD). Виробники пристроїв повинні дотримуватися кількох апаратних і програмних вимог, щоб отримати доступ до всього функціоналу дванадцятої ітерації зеленого робота.

В Android 12 компанія Google представила стандарт «Клас продуктивності», який «визначає набір можливостей пристрою, що виходить за рамки базових вимог Android». Сюди входять носії, камера і «загальні» (пам’ять, роздільна здатність / щільність екрану).

Він дозволяє розробникам додатків визначати, які програмні функції можуть працювати на смартфоні або планшеті. Наприклад, клас продуктивності 12 (для «пристроїв з найвищою продуктивністю») може отримати «найвищий рівень обслуговування», тоді як клас 11 буде знижений до «високої якості обслуговування», а всі інші отримають базовий рівень.

Пристрої, сумісні з Android 12 і відносяться до класу продуктивності 11 (R) і 12 (S) повинні володіти як мінімум 12 Мп основною камерою з підтримкою запису відео у форматі 4К зі швидкістю 30fps. Також потрібна фронталка 5 Мп і вище з підтримкою запису роликів FullHD зі швидкістю 30 кадрів в секунду. Гаджети з класом продуктивності 11 можуть запропонувати селф-модуль на 4 Мп.

Для обох класів потрібен екран з розширенням 1080p (з 400DPI) або вище і мінімальні вимоги до оперативної пам’яті 6 Гб. Також вказані вимоги до послідовного і випадкового читання / запису:

OEM-виробники повинні відображати індикатори мікрофона і камери, коли ці два компоненти використовуються додатками, в тому числі системними. Є рекомендація про те, щоб робоча область датчика відбитків пальців під дисплеєм (UDFPS) не заважала трьохкнопковій навігації.





ІНШІ НОВИНИ