У Oppo будуть свої флагманські чипи

Зараз Китай прагне до кремнієвої незалежності, а разом з ним хочуть знайти суверенітет виробники смартфонів. Відомо, що свої чипи розробляє Xiaomi і Vivo, а також до них приєднатися хоче і Oppo. Розмови про те, що Oppo працює над своїм чипом, тривають вже пару років, але реальний продукт так і не був представлений.

Видання Nikkei Asia повідомило, що Oppo дійсно розробляє фірмові чипи. Причому мова йде про створення платформ для флагманів. Інформатори говорять про те, що нові процесори знайдуть своє застосування у флагманах Oppo, які вийдуть в 2023 або 2024 році.

Подейкують, що Oppo розглядає можливість використовувати норми 3-нанометрової технології TSMC в своїх нових чипсетах. Подробиці про характеристики платформ немає. Але можна говорити про те, що однокристальні системи отримають ядра і графічні прискорювачі ARM.

У мережі миготіли чутки, що Oppo вже протягом 3-х років працює над своїми чипами і інвестувала в цю область близько $ 7 млрд. Над проектом працюють не тільки інженери Oppo, але й Realme, а також OnePlus. Це говорить про те, що нові чипи цілком можуть з’явитися і в пристроях суббрендів.





ІНШІ НОВИНИ