Серце флагманів 2022 року: розкриті характеристики Qualcomm Snapdragon 898 і MediaTek Dimensity 2000

Ні для кого не секрет, що зараз американський чипмейкер Qualcomm працює над своїм наступним флагманським чипсетом Snapdragon 898, який прийде на зміну нинішньому Snapdragon 888. А його тайванський конкурент MediaTek теж готує до виходу новий флагманський чип під назвою Dimensity 2000. На цих процесорах базуватиметься переважна більшість флагманських смартфонів, які з’являться на ринку в наступному році. Нові чипи ще не були представлені офіційно, але в Мережу вже просочилися їх ключові характеристики. Специфікації Qualcomm Snapdragon 898 і MediaTek Dimensity 2000 розсекретив на своїй сторінці в соціальній мережі Weibo відомий китайський інформатор Digital Chat Station.

За даними джерела, обидва процесора будуть випускатися по 4-нанометровому технологічноум процесу. Тільки ось виробництвом Qualcomm Snapdragon 898 займеться корейська Samsung, а випускати MediaTek Dimensity 2000 буде тайванська TSMC. Крім однакового техпроцесу нові процесори отримають і подібну конфігурацію. Так, до складу чипа Qualcomm увійде одне супервелике ядро, яке базується на Cortex-X2 і має тактову частоту 3 ГГц, три великих високопродуктивних ядра на основі Cortex-A710 з тактовою частотою 2,5 ГГц і чотири енергоефективних ядра Cortex-A510 з тактовою частотою 1,79 ГГц, а також графічний прискорювач Adreno 730. MediaTek Dimensity 2000 отримала ту ж конфігурацію центрального процесора з тією лише різницею, що три високопродуктивних ядра будуть працювати на тактовій частоті 2,85 ГГц, а чотири малих енергоефективних ядра отримають частоту на рівні 1,8 ГГц. В якості графічного прискорювача заявлений Mali-G710 MC10.

Точні терміни виходу нових флагманських чипів Qualcomm і MediaTek поки невідомі. Але, очікується, що вони дебютують до кінця поточного року і тоді ж на ринку повинні з’явитися перші смартфони на їх основі. Подейкують, що першим пристроєм на платформі Qualcomm Snapdragon 898 стане новий флагманський смартфон Xiaomi 12.





ІНШІ НОВИНИ