Huawei продасть свій північний бізнес через американські санкції

Китайська компанія Huawei, як і раніше, знаходиться під санкціями, введеними щодо неї урядом США. Через тиск з американської сторони Huawei втратила доступ до більшості своїх постачальників і партнерів і практично втратила свою частку на світовому мобільному ринку. Наприкінці минулого року вона змушена була продати свій успішний мобільний суббренд Honor, щоб захистити його від тиску санкцій. А тепер, схоже, та ж доля чекає і на північний бізнес Huawei.

За даними обізнаних джерел, на які посилається Bloomberg, Huawei може продати свій підрозділ, який займається розробкою та виробництвом серверного обладнання. Інсайдери стверджують, що американські санкції щодо Huawei завдали серйозної шкоди її ланцюжку поставок і змушують компанію продати цю частину свого бізнесу.

Huawei вже має покупця на цей бізнес. Повідомляється, що виробник продасть його консорціуму, що складається з кількох державних та приватних китайських компаній, як це було у випадку із суббрендом Honor. Сума потенційної угоди та інші подробиці поки що тримаються в секреті. Але сподіваємось, що найближчим часом з’явиться нова додаткова інформація. Сама Huawei поки що ніяк не коментує статтю Bloomberg, але, треба сказати, що торік вона до останнього заперечувала факт продажу Honor.





ІНШІ НОВИНИ