Pixel Fold не буде: Google скасував запуск свого першого складного смартфона

Цього року на ринку складних пристроїв мали з’явитися кілька нових гравців. І, якщо китайська компанія Xiaomi, як і пророкували інсайдери, показала свій перший складаний смартфон, то інтернет-гігант Google не поспішає із запуском свого першого мобільного пристрою з розкладним дисплеєм, який відомий нам як Pixel Fold. А сьогодні стало відомо, що Google відклала анонс довгоочікуваного Pixel Fold. Про це заявили у своєму новому звіті аналітики дослідницької компанії Digital Supply Chain Consultants.
Джерела Digital Supply Chain Consultants розповіли дослідникам, що запуск Pixel Fold був відкладений і не з’явиться на ринку принаймні цього року. Інтернет-гігант навіть скасував замовлення у постачальників на компоненти для свого інноваційного смартфона.

«Наші джерела з ланцюжка постачання підтвердили, що Google вирішив не виводити Pixel Fold на ринок. Ні 2021 року, ні першої половини 2022 року. За словами інсайдерів, у Google вважали, що розроблений продукт не буде таким конкурентоспроможним, яким має бути», – пишуть аналітики.

Більше ніяких подробиць вони не розкривали. Цілком можливо, що інтернет-корпорація вважала, що зараз не найкращий час для запуску свого складного смартфона, особливо враховуючи проблеми з поставками багатьох компонентів, спричинені кризою напівпровідникової промисловості. Крім того, за останній час багато запчастин подорожчали, що ускладнило б конкуренцію Google Pixel Fold з Samsung Galaxy Z Fold 3.

Очікувалося, що Pixel Fold отримає 7,6-дюймовий LTPO OLED-дисплей виробництва Samsung, що складається навпіл, а також зовнішній плоский екран, як у Samsung Galaxy Z Fold. Також смартфону приписували ту саму систему із двома основними камерами, як у Google Pixel 5, а також дві фронтальні камери по 8 мегапікселів кожна – для внутрішнього та зовнішнього дисплеїв.





ІНШІ НОВИНИ