Новий смартфон Nokia на чипі Samsung засвітився в Geekbench

Компанія HMD Global готує до виходу новий смартфон під брендом Nokia, який базуватиметься на мобільному процесорі Samsung. Новинка вже засвітилася у популярному бенчмарку Geekbench, завдяки чому стали відомі деякі характеристики.

Новий смартфон Nokia з кодовим ім’ям Suzume пройшов тестування в Geekbench, попутно засвітивши свої ключові характеристики. У тесті одного ядра результат пристрою становив 306 балів, тоді як у багатоядерному режимі він набрав 1000 балів. Такий результат йому забезпечив чипсет Exynos 7884 від Samsung, який складається з двох високопродуктивних ядер із тактовою частотою 2,08 ГГц та шести енергоефективних ядер із тактовою частотою 1,69 ГГц. Компанію чіпа складають 3 Гбайт оперативної пам’яті. А керує всією начинкою нова операційна система Android 12 від Google. До речі, на тому процесорі Exynos 7884 базується і Samsung Galaxy A10, недорогий смартфон південнокорейського бренду.

Враховуючи характеристики, неважко здогадатися, що Nokia Suzume буде смартфоном початкового рівня. Також чутки приписують йому LCD-дисплей та потрійну основну камеру. Їхній дозвіл наразі невідомий. Терміни виходу та вартість нового смартфона Nokia не уточнюються. Але, найімовірніше, його прем’єра відбудеться вже наступного року.

Нагадаємо, чипсет Samsung Exynos 7884 виконаний за 14-нанометровим технологічним процесом. Це застарілий техпроцес, враховуючи, що більшість сучасних мобільних чипів зараз випускаються за 4- та 6-нанометровими нормами. Крім шести ядер Cortex-A53 та двох ядер Cortex-A73 він також має графічний процесор Mali-G71 MP2 та LTE-модем.





ІНШІ НОВИНИ