Названі найгірші мобільні процесори

У цьому році ми можемо стати свідками великих розбірок на ринку чипів. Хто вийде із них переможцем, впевненості немає. У битві гігантів повинні зійтись Snapdragon 8 Gen 1, Exynos 2200 та Dimensity 9000. Але у будь-якого з чіпмейкерів були провали та невдалі продукти. Видання Androidauthority назвало ті процесори, за які виробникам має бути соромно.

Найпроблемнішим, на думку ресурсу, став Snapdragon 810, який неабияк зіпсував імідж Qualcomm. Чіп перегрівався, нещадно тротлив і скидав частоту при максимальних навантаженнях. LG G Flex 2 виявився першим на ринку  серед тих, хто відчув на собі всі недоліки чипсету. Нагрів чипа став однією з причин невдачі HC M9 та Xiaomi Mi Note Pro на ринку. Цікаво, що Samsung відмовилася від створення Qualcomm в Galaxy S6 на користь свого процесора Exynos 7420.

Був в історії MediaTek період, коли компанія вирішила зіграти роль месії та привнести на ринок процесори, які перевернуть індустрію. Але, як кажуть, почали за здоров’я, а скінчили за упокій. Змінити розстановку сил на ринку топових платформ компанія спробувала Helio X20 та Helio X30. Той же Helio X20 став першим на ринку процесором, який запропонував трикластерне компонування ядер, яке активно використовують зараз чипмейкер при створенні процесорів.

Дивувати аудиторію хотіли і 10 обчислювальними ядрами, але їх потужності виявилося замало, щоб покласти на лопатки конкурентів із 8 ядрами. Але невисока ціна зробила свою справу, і процесор прикупили для своїх пристроїв китайські виробники Doogie, Elephone, LeEco, Sharp, Xiaomi та інші.

Естафету аутсайдера на ринку перейняв послідовник Helio X30, який вийшов у 2017 році. Слабка продуктивність поховала цей чип, який ризикнули встановити у своїх смартфонах Meizu та Vernee. Після невдачі з Helio X30 MediaTek взяла паузу зі створенням флагманських чипів, визнавши нездатність створити конкурентний продукт. З виходом Dimensity 9000 компанія планує повернутись у велику гру.

Серед процесорів Samsung до невдах зарахували Exynos 4210 і Exynos 4412. А все через те, що вони мали велику кількість вразливостей, які похитнули безпеку смартфонів на базі них. Серед них були навіть флагмани Samsung Galaxy S2, Galaxy S3 та Galaxy Note 2. Samsung визнала проблеми та випустила оновлення, але репутація була зіпсована.

А ось у Apple не було відверто невдалих чипів, все, що вона створювала, було самодостатнім і успішним. Єдине, що відзначили журналісти, це те, що компанія примусово знижувала продуктивність процесорів, щоб продовжити термін служби акумулятора.





ІНШІ НОВИНИ