Глава Google: Pixel 6 демонструє рекордні показники продаж

Представлена ​​восени 2021 року флагманська серія смартфонів Pixel 6 неодноразово фігурувала у ЗМІ у зв’язку з різними помилками та проблемами, з якими зіткнулися їхні власники. Однак незважаючи на це, Pixel 6 і Pixel 6 Pro змогли досягти великого успіху на ринку. Принаймні про це свідчить офіційний фінансовий звіт Alphabet, материнської компанії інтернет-гіганта Google.

Генеральний директор Alphabet та Google Сундар Пічаї підбиваючи підсумки 2021 року, заявив, що серія Pixel 6 встановила рекорд щоквартального продажу. Успіх нової флагманської лінійки топ-менеджер пояснив, зокрема, появою нових інструментів перекладу. Проте компанія не стала розкривати обсяги продажів Pixel 6 та називати точні цифри.

Продаж смартфонів Pixel компанія Alphabet включає в категорію «Сервіси Google», до якої також входять Android, Chrome, Google Maps, Search, Google Play та YouTube. У четвертому кварталі виторг цієї категорії досяг 69 мільярдів доларів. Для порівняння, у четвертому кварталі 2020 року цей показник становив 52,8 млрд. доларів.

Високі продажі серії Pixel 6 допомогли Google збільшити свої прибутки наприкінці 2021 року. Однак називати Pixel 6 і Pixel 6 Pro смартфонами, що найбільше продаються за всю історію існування лінійки Pixel, занадто рано, враховуючи, що вони надійшли в продаж лише в жовтні 2021 року і поки не так широко доступний, як його попередники.





ІНШІ НОВИНИ