Бізнес Qualcomm з виробництва чипів виріс на 35%, незважаючи на кризу в індустрії

Чипмейкер Qualcomm підбив підсумки першого кварталу 2022 фінансового року, який для нього, як і для інших американських компаній, завершився 31 грудня 2021 року. Виторг компанії б’є всі рекорди, незважаючи на глобальну кризу напівпровідникової промисловості.

У фінансовому звіті Qualcomm говориться, що виторг компанії за підсумками звітного періоду склав 10,71 млрд доларів, що на 30% більше у порівнянні з першим кварталом 2021 фінансового року. З них 3,4 млрд. доларів — чистий прибуток. За рік вона зросла на 38% із 2,46 млрд доларів у першому кварталі 2021 фінансового року. Зростанню фінансових показників Qualcomm сприяло зростання попиту на чипи, зокрема, з боку виробників мобільних пристроїв. Загалом ринок чипів Qualcomm за рік виріс на 35% до 8,85 млрд. доларів.

Qualcomm розділила свій підрозділ з виробництва чипів на чотири категорії, кожна з яких продемонструвала впевнене зростання минулого кварталу. Основним джерелом доходу для американського чипмейкера, як і раніше, залишаються мобільні процесори. Попит на них за рік зріс на 42%, а обсяг продажів у грошовому обчисленні становив 5,98 млрд. доларів. Напрямок, що займається випуском чипів для бездротового зв’язку, у період із жовтня по грудень минулого року зріс на 7% до 1,13 млрд. доларів. Усього за рік цей підрозділ продемонстрував 76-відсоткове зростання.





ІНШІ НОВИНИ