Apple заплатить $50 млн за проблемну клавіатуру-метелика в MacBook

Компанія Apple виплатить $50 млн для врегулювання колективного позову 2018 року щодо несправних клавіатур-метеликів, які використовувалися в MacBook у період з 2015 по 2019 рік, повідомляє Reuters.

Позивачами виступили покупці ноутбуків із Каліфорнії, Флориди, Іллінойсу, Мічигану, Нью-Джерсі, Нью-Йорка та Вашингтона. Вони стверджують, що Apple знала про несправний механізм “метелик” і приховувала це, продовжуючи продавати комп’ютери з такою клавіатурою.

Нагадаємо, у червні 2018 року Apple запустила програму безкоштовного ремонту клавіатури типу «метелик» у MacBook, MacBook Pro та MacBook Air протягом чотирьох років після першого продажу. При цьому компанія замінює клавіатури-метелики аналогічним компонентом, тому багато клієнтів повторно зіткнулися з цією проблемою через деякий час. У позові також зазначено. У 2020 році Apple довелося повернутися на клавіатури з ножичним механізмом.

Позов поширюється тільки на клієнтів у вищезгаданих штатах, і юристи очікують максимальних виплат у розмірі $395 на клієнта, який замінив клавіатуру кілька разів, по $125 на користувачів, які замінили клавіатуру один раз, і по $50 усім, хто замінив по кілька окремих клавіш. Мирова угода є попередньою і має бути схвалена суддею, який розглядає справу.





ІНШІ НОВИНИ