Російські військові вирушать до Нігерії

На саміті РФ-Африка в Сочі, що відбудеться 23-24 жовтня 2019 року, президенти Росії та Нігерії підпишуть угоду з військово-технічного співробітництва, відповідно до якої РФ зможе здійснювати поставки продукції військового призначення і навчати армію Нігерії. Про це заявив нігерський посол у Москві Стів Девіс Угба в інтерв’ю інформагенції “Новості”, передає Еспресо.TV/

Він не став заперечувати, що російські військові фахівці вже присутні в його країні. Дипломат сказав, що після зустрічі лідерів Володимира Путіна і Мохаммад Бухарі в Сочі, яка пройде в рамках саміту РФ-Африка в кінці жовтня, країни можуть провести “переоцінку рівня залученості російського техперсоналу” в Нігерії.

“Я б не сказав, що в Нігерії немає присутності російських військових фахівців. Але на це питання краще відповість наш міністр оборони”, – сказав посол, відповідаючи на питання, чи працюють вже російські військові фахівці в Нігерії.

“Сподіваюся, після саміту в Сочі, якщо це буде необхідно, ми зможемо провести переоцінку рівня залученості російських технічних фахівців в Нігерії. Але ми, звичайно, не будемо просити Росію прийти і зробити за нас нашу роботу. Ми не зробимо цього, ми будемо контролювати все самі. Але ми зацікавлені в допомозі інших країн, в тому числі Росії “, – підкреслив він.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ