У Катарі застосували незвичайний метод для боротьби зі спекою

В одній з найспекотніших країн Землі встановлюють гігантські вентилятори на вулицях і фарбують асфальт в блакитний колір.

Літня температура в Катарі досягає 46 градусів Цельсія. Це одна з найбільш «гарячих» держав світу – через спеку навіть Чемпіонат світу через 3 роки тут буде проходити взимку. Такі температури не надто сумісні з комфортним існуванням людей. Тому місцева влада робить відчайдушні спроби боротьби зі спекою.

На місцевих стадіонах вже почали встановлювати спеціальні вентилятори і сопла для розбризкування води, щоб гравці і вболівальники не гинули від неймовірної температури. У столиці країни, місті Доха, подібні вентилятори почали встановлювати вздовж вулиць і біля входів в торгові центри, щоб люди могли днем хоч якось переміщатися і ходити за покупками.

Велика проблема для влади Дохи – розпечений асфальт. Щоб хоч трохи зменшити поглинання тепла дорожнім покриттям, місцеві інженери проведуть експеримент. Протягом 18 місяців ділянку однієї з головних вулиць міста буде пофарбовано в блакитний колір – адже світліші поверхні акумулюють набагато менше тепла, ніж темні.





ІНШІ НОВИНИ