Негода у США: на півдні Техасу двоє людей загинули від обмороження

В американському штаті Техас, який продовжує боротися зі сніговими бурями і знеструмленням житлових будинків, виявили трупи двох чоловіків, які, ймовірно, загинули внаслідок обмороження.

Про це пише видання The Guardian з посиланням на повідомлення місцевої влади. Їхні тіла були знайдені поблизу міста Х’юстон, яке знаходиться на півдні Техасу і в одній з найпівденніших точок США – у 50 км від Мексиканської затоки, у зоні субтропічного мусонного клімату. Водночас обставини їхньої смерті ще з’ясовуються.

Традиційно спекотний штат США продовжує боротися з негодою, яка прийшла на південь Сполучених Штатів в середині минулого тижня. Велика частина столиці Техасу — міста Остін — знеструмлена, деякі люди ночують у власних автомобілях з заведеним двигуном, щоб зігрітися, повідомляють журналісти. Загалом станом на 15 лютого в штаті були знеструмлені 1,7 млн будинків.Губернатор Техасу Ґреґ Еббот повідомив в своєму Twitter, що він розгорнув сили місцевої Національної гвардії, які повинні перевірити стан жителів і допомогти розгорнути пункти обігріву.

Штат Техас зіткнувся з незвично низькими для цього регіону температурами в понеділок. Температура сягала позначки в -17 °C.

Президент США Джо Байден оголосив надзвичайний стан у штаті і розпорядився надати допомогу місцевій владі. Міністерству внутрішньої безпеки та Федеральному агентству з надзвичайних ситуацій доручили координувати зусилля із боротьби зі стихійними лихами.





ІНШІ НОВИНИ