В Італії помер 93-річний засновник відомого десерту Адо Кампеол

В Італії у віці 93 років помер ресторатор Адо Кампеол, якого називають «батьком» знаменитого десерту тірамісу. Про це повідомив губернатор області Венето Лука Дзайя на своїй сторінці в Facebook.

Адо Кампеол володів рестораном Alle Beccherie в Тревізо, де тірамісу почали подавати в 1970-х роках. Тірамісу з’явився «завдяки інтуїції і фантазії» дружини Кампеола Альби, зазначив Лука Дзайя. Співавтор десерту — шеф-кухар Роберто Лінганотто — розповідав, що він вийшов випадково під час приготування ванільного морозива, коли трохи сиру маскарпоне потрапило в суміш із яєць і цукру.

«Тревізо втрачає ще одну зірку в своїй історії їжі. Адо і його дуже довгий ресторанний бізнес… пройшли через десятиліття гостинності і якості, і цієї доброї посмішки, яка ніколи не пропадала з його обличчя», — йдеться в повідомленні губернатора області Венето.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ