Неймовірна кількість граду випала в Іспанії

Вулиці вкрилися кучугурами з граду, що випав, після урагану, в результаті якого рано вранці всього за двадцять п’ять хвилин випало 46 літрів опадів на квадратний метр. Крім того, було зафіксовано міні-торнадо.

За даними Державного метеорологічного агентства (Aemet), через шторм, який у ці дні напав на Валенсійську спільноту, в районі Аліканте та Ельче всього за двадцять п’ять хвилин випало 46 літрів на квадратний метр, через що багато мешканців провели частину ночі на своїх балконах, щоб на потонути.

Загалом сьогодні вранці в аеропорту Аліканте-Елькс зібралося 58 літрів на квадратний метр, майже менше ніж за годину. З них 47,5 – за півгодини та 39,6 – за двадцять хвилин. Аеропорт отримав повідомлення про грозу між 2.30 та 3.20 ранку, із сильним градом о 3.10 ранку.

Після того, як в Аліканті припинилися опади, в цьому районі стало дуже вітряно і випав сильний град, через який багато цікавих людей провели кілька хвилин на своїх балконах, спостерігаючи за силою граду, багато з них з мобільними телефонами в руках, щоб зробити знімки та записати відео, які сьогодні вранці поширилися соціальними мережами як лісова пожежа.

Шторм дає перепочинок у провінції Аліканте, оскільки Координаційний центр з надзвичайних ситуацій оголосив попередню надзвичайну ситуацію у зв’язку з дощами та штормами помаранчевого рівня на північному узбережжі Кастельйону та південному узбережжі Валенсії. І жовтий ризик снігопаду у внутрішніх районах Кастельйону.

Зі свого боку, місцева поліція Ельче закликала мешканців бути обережними у зв’язку з появою льоду на дорозі.





ІНШІ НОВИНИ