Чоловіка Світлани Тихановської засудили до 18 років посиленого режиму

Як вважає слідство, Сергій Тихановський та його наближені люди тривалий час готували заворушення у Білорусії, які спалахнули після виборів президента у серпні 2020 року. У справі було проведено більше 70 експертиз, які довели, що блогер у своєму YouTube та Telegram-каналах відкрито закликав до насильства щодо представників влади та правоохоронців і це призвело до масових протестів у країні.

– Враховуючи, що збитки від дій Тихановського та наближених до нього осіб становили понад 3,5 мільйона, на майно та кошти обвинувачених накладено арешт, – повідомляє БелТА.

Загалом у справі Тихановського одразу кілька статей, серед яких «організація масових заворушень», «розпалювання соціальної ворожнечі» та «перешкоджання роботі ЦВК».

За цими ж статтями засуджено оператора Youtube-проекту Тихановського Артема Сакова (йому дали 16 років) та програміста, модератора соцмереж, росіянина Дмитра Попова (16 років).

Крім них засуджені:

  • Микола Статкевич, опозиціонер (14 років);
  • Ігор Лосик, адміністратор визнаного екстремістським Telegram-каналу “Білорусь головного мозку” (15 років);
  • Володимир Циганович, блогер (15 років).

Сергій Тихановський — відеоблогер, який збирався брати участь у виборах президента 2020 року, але ЦВК відмовила йому у реєстрації. Натомість кандидатом стала його дружина Світлана. З травня минулого року він перебуває у СІЗО, куди потрапив разом із соратниками за незаконний мітинг, під час якого «грубо порушували громадський порядок та відмовлялися виконувати законні вимоги працівників міліції».





ІНШІ НОВИНИ