Через коронавірус скасували головне різдвяне шоу Нью-Йорка

Різдвяне шоу Christmas Spectacular за майже століття свого існування стало одним із новорічних символів Нью-Йорка. Кожної зими на сцені концертного залу, розташованого в комплексі Рокфеллер-центру, ставлять виставу, незмінним учасником якої є жіночий кордебалет The Radio City Rockettes.

Сценарій змінюється щорічно, але незмінними елементами його з 1933 є різдвяний сюжет, Санта-Клаус, а також два номери – «Вертеп» та «Парад дерев’яних солдатиків».

Минулого року через коронавірусну пандемію шоу вперше за всю історію його існування не ставили. У цьому році було вирішено все ж таки набрати трупу, почати репетиції та з дотриманням усіх необхідних норм пустити до зали публіку.

Декілька вистав пройшли з величезним успіхом, вони повинні були тривати до початку січня. Але цьогорічний сезон вирішено закрити достроково: десятки учасників шоу захворіли на коронавірус. Таким чином, Нью-Йорк залишився без одного з найголовніших своїх різдвяних атрибутів.

Тим, кому пощастило встигнути на виставу, відзначили грандіозність та масштаби: на сцені – справжня крижана ковзанка, автобус, десятки ефектних танцівниць, у деяких епізодах – верблюди, ослики, баранці.

Цього року у шоу взяли участь 150 артистів – танцівниць, акторів, співаків, музикантів, для кожного з яких спеціально пошито по кілька костюмів. Тільки солістки The Rockettes змінюють по 8 костюмів за час кожного шоу. В середньому на одне перевдягання заплановано 78 секунд. А при виконанні танцювальних номерів з елементами степу та чечітки вони надягають спеціальне взуття: у кожен каблук вмонтовані мікрофони, щоб живий стукіт каблучків могли почути всі.

Після кожного показу до пральні вирушали 150 кошиків з білизною, а кілька ящиків із взуттям – на ремонт. Під час вистави взуття не міняють лише музиканти та Санта-Клаус, решті доводиться робити це по кілька разів. Усього ж у кожному шоу було задіяно 1200 пар різного взуття, включаючи кілька пар ковзанів для фігурного катання.





ІНШІ НОВИНИ