Через провал плану Байдена впали акції виробників електрокарів

Котирування акцій виробників електрокарів пішли вниз під час торгів на біржі NASDA
Під час торгів на біржі NASDAQ акції виробників електрокарів впали. Зокрема цінні папери Lordstown Motors впали на 8,1 відсотка, котирування Nikola Motor пішли вниз на 7,3 відсотка, а Faraday Future – на 9,45 відсотка.

Rivian Automotive, яка лише у листопаді вийшла на IPO, опустилася до нового мінімуму – 88,4 доларів за акцію. Свої позиції частково втратили і великі гравці ринку – Tesla та General Motors – хоча на них пільги не планувалося поширювати.

Як стверджує CNBC, котирування виробників електрокарів втратили зростання на тлі провалу плану президента Джо Байдена Build Back Better, який передбачає суттєві стимули для сектора, що росте. Це могло б стати вирішальним для стимулювання споживчого попиту на електромобілі в США, оскільки вони коштують набагато більше, ніж аналоги двигунів внутрішнього згоряння. Білий дім планував запровадити стимули в 12,5 тисяч доларів на автомобіль, але цей план різко розкритикували в Сенаті.

Американська влада хоче, щоб до 2030 року на частку електрокарів і гібридів у продажу машин припадало 50%.

Зазначимо, раніше американський стартап Lucid Motors розпочав серійне виробництво електромобілів Air представницького класу. 28 вересня з конвеєра в штаті Арізона зійшли перші товарні екземпляри моделі.





ІНШІ НОВИНИ