Байден назвав умову, за якої готовий балотуватися на другий термін

Президент США Джо Байден заявив, що однозначно готовий виставити свою кандидатуру на президентських виборах 2024 року. Крім того, він вважає, що його шанси на перемогу значно зростуть, якщо його опонентом буде Дональд Трамп.

Байден заявив, що головним критерієм для його участі у президентських перегонах стане його здоров’я. Тобто, воно має бути як мінімум «не гіршим, ніж зараз». Також, на думку президента, є випадки, які не залежать від волі людини.

– Слухайте, я дуже поважаю долю. Доля багато разів втручалася в моє життя, заявив політик в інтерв’ю ABC News.

Офіційний погляд: Байден мав на увазі свій невдалий досвід участі у президентських виборах у 1988 та 2008 роках. Обидва рази він знімав свою кандидатуру та відмовлявся від подальшої боротьби – уперше ще до проведення праймеріз, у другий – після. Пізніше Байден отримав запрошення від Барака Обами увійти до його команди на правах кандидата на посаду віце-президента США, яку й обіймав з 2009 до 2017 року. Але всі розуміють, що під долею чинний президент США має на увазі свій поважний вік: після інавгурації 20 січня 2021 року Джо Байден став найстарішим президентом Сполучених Штатів за всю історію країни – на момент складання присяги йому виповнилося 78 років.





ІНШІ НОВИНИ