Більшість британців шкодують про вихід із ЄС

Понад чверть британців вважають, що Brexit призвів до найгірших результатів, ніж очікувалося. Ще 35 відсотків лише утвердилися у своїх спочатку негативних припущеннях.

Понад шість із кожних десяти британців оцінюють Brexit негативно чи гірше, ніж очікувалося. Понад чверть (26 відсотків) вважають, що Brexit пройшов гірше, ніж очікувалося, і ще 35 відсотків лише утвердилися у своїх початкових припущеннях про те, що вихід Великобританії зі складу ЄС призведе до негативних результатів.

Такі дані випливають із оприлюднених у неділю, 26 грудня, результатів опитування, проведеного соціологічним інститутом Opinium на замовлення тижневика Observer.

Лише 14 відсотків респондентів сказали, що Brexit пройшов краще, ніж очікувалося. Observer також зазначає, що 42 відсотки британців, які на референдумі голосували за вихід їхньої країни з ЄС, наразі розчаровані результатами.

“Ми бачимо, що дуже значна меншість прихильників Brexit тепер каже, що все погано або, як мінімум, гірше, ніж очікувалося”, – констатував співробітник інституту Opinium Адам Драммонд.

Негативні наслідки Brexit

Великобританія близько року тому остаточно залишила ЄС та Митний союз. Формально Brexit відбувся 31 січня 2020 року, проте до кінця 2020 року ще діяв перехідний період переважно за колишніми правилами. Лише до Різдва Лондон та Брюссель змогли нарешті підписати торгову угоду.

Паливна криза. Як у Британії почався дефіцит

Останніми місяцями деякі негативні наслідки Brexit стали очевидними: полиці супермаркетів стали менш заповненими, а на заправних станціях часом не було палива через брак водіїв вантажівок.

До Brexit ці водії часто приїжджали на заробітки зі Східної Європи, але з припиненням дії у Британії положення про вільний вибір місця роботи на території Євросоюзу це стало неможливим.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ