Байден схвалив оборонний бюджет та виділив $300 млн. для України

Президент США Джо Байден підписав оборонний бюджет країни на 2022 рік. Обсяг бюджету становить 768 мільярдів доларів.

У підсумковий варіант не увійшли санкції проти газопроводу « Північний потік – 2 », а також російських чиновників та представників великого бізнесу, але було включено військову допомогу Україні у розмірі $300 мільйонів.

Саме суперечки щодо санкцій щодо трансбалтійського газопроводу стали причиною того, що проект бюджету було двічі заблоковано. Тим не менш, на початку грудня його схвалила Палата представників Конгресу, а пізніше своє “за” сказали і сенатори.

Остаточний варіант оборонного бюджету США не містить згадок про санкції щодо газопроводу Nord Stream 2 та 35 російських бізнесменів та чиновників, про які неодноразово говорилося раніше, передає The Hill.

Для військової допомоги Україні заплановано надання $300 мільйонів. Крім цього, $150 мільйонів будуть витрачені на співпрацю у військовій сфері з країнами Прибалтики. На взаємодію із Європейською оборонною ініціативою закладено $4 мільярди. Ще більше планується витратити на розвиток відносин із країнами, розташованими в регіонах Тихого та Індійського океанів – на ці цілі у бюджеті закладено понад $7 мільярдів.

– Законопроект забезпечує життєво важливі переваги та розширює доступ до правосуддя для військовослужбовців та їхніх сімей, а також включає важливі ініціативи для підтримки національної оборони нашої країни, – заявив Байден журналістам після підписання документа.





ІНШІ НОВИНИ