Бізнес-імперія Трампа зазнає мільйонних збитків

Минулого року два гольф-клуби в Шотландії, що належать екс-президенту США Дональду Трампу, втратили понад $8 мільйонів. І це незважаючи на великі субсидії, отримані його компаніями від уряду Великобританії в рамках підтримки в умовах пандемії.

Згідно з фінансовими звітами, два гольф-курорти – Trump Turnberry в Ейрширі та Trump International Golf Links в Абердінширі – завдали своєму власнику збитків у розмірі понад $8 мільйонів. Про це заявив син екс-президента США та директор обох компаній Ерік Трамп.

За його словами, основною проблемою стало тривале закриття клубів під час пандемії – відомо, що курорти не працювали з кінця березня 2020 року до середини липня, а потім із листопада минулого року до квітня нинішнього.

Відомо, що тільки Trump Turnberry у 2020 році отримав від уряду Великої Британії субсидію у розмірі більше $3 мільйонів у рамках програми збереження робочих місць. Незважаючи на це, кількість обслуговуючого персоналу на курорті знизилася майже наполовину (з 541 до 289 осіб).

– Державна підтримка допомогла зберегти якнайбільше робочих місць, проте невизначеність щодо тривалості підтримки та сталого впливу пандемії означала, що для підготовки бізнесу до довгострокових наслідків для індустрії гостинності знадобилися звільнення, – наводить пояснення Еріка Трампа Newsweek.

У той же час директор Trump Turnberry і Trump International Golf Links упевнений, що в найближчому майбутньому курорти повністю відновлять свою прибутковість, оскільки попит на подібний відпочинок дуже високий. Якщо, звичайно, не з’явиться новий варіант коронавірусу і не будуть введені нові обмеження.





ІНШІ НОВИНИ