У Кремлі заявили, що більше не можуть терпіти “вторгнення НАТО” в Україну

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що РФ більше «не може миритися із вторгненням в Україну» з боку НАТО і вважає за необхідне залишити біля кордонів свої війська. Про це він заявив в інтерв’ю американському телеканалу CNN, повідомляють російські ЗМІ.

У Кремлі стверджують, що спостерігають «поступове вторгнення НАТО» в Україну, яке нібито відбувається через інструкторів, оборонні та наступальні озброєння, навчання українських військових, а також інфраструктуру.

Пєсков заявив, що через Україну відносини Росії та НАТО наразі підведені до «червоної межі», яку Кремль «не може терпіти».

«І це було головною причиною, через яку президент Путін сказав: «Хлопці, для нас це реальна загроза». Це реальна загроза безпеці в Європі», – розповів спікер.

У Кремлі заявили, що вважають за необхідне залишити свої війська біля кордонів України як «запобіжні заходи» у відповідь на «недружню атмосферу», різні військові навчання та напругу в регіоні. При цьому Росія нібито нікому не загрожує військовою операцією, проте загрожує контрмерами у разі подальшого розширення НАТО.

Також Пєсков заявив, що Росія не обговорюватиме ні з ким виведення будь-якої зброї з області Калінінграда, оскільки ця область є територією РФ.





ІНШІ НОВИНИ