Австралія евакуює сім’ї дипломатів із Києва, – ЗМІ

Влада Австралії почала евакуацію членів сімей дипломатів з Києва через зростання загрози вторгнення з боку Росії.

Про це повідомляє Sydney Morning Herald.

“Федеральний уряд закликає австралійців в Україні “поїхати зараз” через ситуацію з безпекою, а також починає відкликати членів сімей австралійських дипломатів, що базуються у столиці, Києві”, – пише видання.

Водночас сьогодні австралійський уряд підвищив рекомендації щодо України та закликав громадян не відвідувати країну та залишити Україну через те, що авіарейси можуть бути змінені або припинені у короткий термін.

“Консульські послуги та наші можливості надавати консульську допомогу австралійцям можуть бути обмежені через умови на місці”, – йдеться у повідомленні.

Як пише видання з посиланням на українські джерела, в Україні мешкає 1400 громадян Австралії.

“Австралійці, які вирішили залишитися в Україні, мають переглянути свої особисті плани безпеки та зареєструватися в Міністерстві закордонних справ та торгівлі”, – додали в уряді Австралії.

Зазначимо, раніше Державний департамент США санкціонував евакуацію працівників за прямим наймом і розпорядився про від’їзд членів їхніх сімей із посольства у Києві. Пізніше у посольстві США у Києві пояснили рішення про евакуацію дипломатів.

В Офісі президента припустили, що евакуація членів сімей та частини співробітників посольства США в Києві викликана не так зростанням загрози російського вторгнення, як логікою внутрішньополітичної ситуації в США.





ІНШІ НОВИНИ