США оголосило про повну бойову готовність 8,5 тисяч військових

Міністерство оборони США оголосило про повну бойову готовність 8,5 тисяч військових, які дислокуються на території США, щоб швидко відреагувати на події у Східній Європі у випадку російського вторгнення

Про це повідомив речник Пентаґону Джон Кірбі.

«Державний секретар оборони США Ллойд Остін ухвалив рішення збільшити рівень бойової готовності майже 8,5 тисяч американських військових до „підвищеного“ через російський тиск у Європі. За потреби, завдяки збільшеному режиму підвищеної готовності, ці 8,5 тисяч військових можуть бути швидко дислоковані на території наших країн-союзників у Східній Європі. Ці підрозділи є частиною сил швидкого реагування НАТО. Проте наразі вони не виконують ніяку військову місію чи бойове завдання, а залишаються розквартировані на території США», — сказав він.

Кірбі також додав, що в Пентаґоні сподіваються цим рішенням довести Росії та президенту Путіну, що США вірні принципу колективної безпеки НАТО.

За його словами, під час вторгнення Росії в Україну США будуть застосовувати ці підрозділи для оборони НАТО в Східній Європі.

Кірбі заявив, що в США немає розбіжностей з європейськими союзниками в НАТО щодо реагування на російську загрозу в Україні.

Джерело





ІНШІ НОВИНИ