Еммануель Макрон відклав висунення своєї кандидатури на пост президента Франції

Чинний президент Франції Еммануель Макрон відклав офіційне висування своєї кандидатури на головну посаду Французької республіки. За заявою найближчого оточення глави держави, таке рішення ухвалено через кризу в Україні.

Очікувалося, що про висунення своєї кандидатури на пост президента Еммануель Макрон оголосить перед початком Міжнародної сільськогосподарської виставки, яка розпочнеться у Парижі 26 лютого.

Проте, за словами одного з радників глави держави, плани змінилися через загострення ситуації на Сході України.

– Еммануель Макрон не оголосить себе кандидатом у президенти до 28 лютого, – наводить слова джерела Franceinfo.

У публікації також йдеться, що на даний момент пріоритетом для Макрона є досягнення домовленостей щодо припинення вогню в Україні.

28 лютого розпочнеться останній тиждень, протягом якого кандидати на пост президента Франції можуть подати заявки на участь у виборах. Водночас, експерти стверджують, що доти, доки чинний президент країни не зробить офіційної заяви, голова Конституційної ради Франції Лоран Фабіус не оголосить список кандидатів.

Чергові президентські вибори у Франції заплановано на 10 квітня. Передбачається, що окрім Еммануеля Макрона, який має право на другий термін, у президентських перегонах візьме участь ще 11 кандидатів. Серед них: голова ультраправого «Національного об’єднання» Марін Ле Пен, голова регіональної ради Іль-де-Франс Валері Пекресс та лідер «Реконкісти» Ерік Земмур.





ІНШІ НОВИНИ