Скільки втратили російські олігархи після визнання Москвою “ЛДНР”

В результаті визнання Російською Федерацією так званих “ЛНР” та “ДРН” за один день російські олігархи загалом втратили понад $8,34 млрд, пише Forbes.

Найбільше постраждав акціонер нафтовидобувної компанії “Лукойл” Вагіт Алекперов, статки якого скоротилися на $946 млн. Також понад $900 млн втратили співвласники “Новатеку”, який спеціалізується на видобутку природного газу – Леонід Міхельсон (-$927 млн) та Геннадій Тимченко (-$90 ).

Обвал котирувань позбавив бенефіціара сталеливарної компанії НЛМК Володимира Лисина складає $645 млн, співвласника гірничо-металургійної компанії “Норнікель” Володимира Потаніна – $751 млн. Власник сталеливарної та гірничодобувної компанії “Северсталь” Тіньков за день втратив $277 млн.

Вранці 22 лютого акції Ощадбанку РФ впали на 8,38%, соцмережі VK – на 5,86%, “Яндекса” – на 4,23%, а “Газпрому” – на 2,15%.

Експерти, зокрема аналітик з нафти та газу BCS Global Markets Рональд Сміт, пояснюють таке падіння тим, що іноземні інвестори почали продавати цінні папери російських компаній.

“Падіння котирувань цих компаній пояснюється тим, що вони є в портфелі практично у кожного іноземця, який інвестує в російський фондовий ринок. Вони просто продають те, що у них в портфелі”, – йдеться в матеріалі.

Крім того, через кілька годин після визнання так званих “ЛДНР” курс долара до становив 80 руб., євро злетів вище 91 руб. вперше із квітня 2021 року.





ІНШІ НОВИНИ