У Бундестазі визнали помилкою політику Меркель щодо РФ

У Німеччині розуміють, що політика Берліна щодо Москви останніми роками була помилковою, а колишній канцлер Ангела Меркель мала неправильний погляд на путінський режим. Про це у коментарі ТСН.ua заявив член парламентського комітету Бундестагу з питань оборони Маркус Фабер.

“Це була помилка. (…) Але я також сказав би, що канцлер Меркель мала неправильний погляд на російський режим. (…) А деякі люди просто ігнорували те, як цей режим веде політику. Зараз ми це розуміємо, але, на жаль, пізно”, – заявив він.

За словами Фабера, напад Росії на Україну 24 лютого не став для нього несподіванкою, бо це вже не перший приклад російської агресії. Проте несподіванкою став масштаб російського вторгнення.

“Путін окупував Крим і вторгся на Схід України. До цього він робив те саме в Грузії, Молдові та Чечні. І не забувайте про інтервенцію в Сирію. Його режим постійно використовує військову силу для реалізації своєї політичної волі. Тому, знову ж таки, для мене це не було несподіванкою. Але масштаби були несподіванкою”, – сказав німецький депутат.

Нагадаємо, Штайнмаєр визнав свої помилки щодо Путіна. З Росією під керівництвом Путіна “не буде повернення до довоєнного статус-кво”, наголосив президент ФРН.





ІНШІ НОВИНИ