Лавров заявив про розширення географії спецоперації в Україні

Завдання військової операції Росії в Україні змінилися і тепер включають не лише території Донецької та Луганської народних республік (ДНР та ЛНР). Про це в інтерв’ю РІА Новини та RT заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров.

Він звернув увагу, що розширення географії операції відбулося, зокрема, через постачання Києву американських реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) HIMARS. Лавров підкреслив, що в міру надання Заходом дедалі більш далекобійної зброї Києву, географічні цілі операції відсуватимуться від нинішньої лінії ще далі.

Нині географія інша. Це далеко не лише ДНР та ЛНР, це ще й Херсонська область, Запорізька область та низка інших територій, і цей процес триває, причому триває послідовно та наполегливо.

Глава МЗС зазначив, що Росія не може допустити перебування на тій частині української території, яку контролюватиме президент України Володимир Зеленський, зброї, здатної становити пряму загрозу території РФ «і території тих республік, які оголосили про свою незалежність».

Раніше Лавров зазначив безглуздість переговорів з українською стороною. За словами міністра, Захід утримує українську сторону від будь-яких конструктивних кроків, продовжуючи надсилати в країну зброю і змушуючи Київ використовувати її дедалі ризиковано. Він наголосив, що Україні не дадуть вести переговори без дозволу Вашингтона.





ІНШІ НОВИНИ