Японію турбує ріст військової активності Росії на Далекому Сході

Міноборони Японії переживає через зростання військової активності Росії в районі Північних територій – так у Токіо називають південні острови Курильської гряди. Про це йдеться у щорічній доповіді міністерства країни «Біла книга оборони Японії».

«Спостерігається зростання військової активності збройних сил Росії навколо Японії і, навіть, тенденція продовження розміщення останнього виду озброєння на Далекому Сході. Необхідно відстежувати ці тенденції з високою стурбованістю», — сказано в публікації.

У японському військовому відомстві розповіли, що Москва розміщує на островах берегові ракетні комплекси Бастіон і проводить навчання в Охотському морі. У Міноборони також відзначили спільні російсько-китайські маневри та патрулювання регіонів, що примикають до територіального кордону Японії.

«Біла книга оборони» — щорічна доповідь Міноборони Японії про ситуацію у світі з погляду оборони країни, а також про діяльність сил самооборони за минулий рік та основні тенденції у світі та сфері оборони Японії.





ІНШІ НОВИНИ