У ЄС закликали США та Іран зробити «останню спробу» порятунку ядерної оборудки

У Євросоюзі вважають, що США та Іран мають скористатися поновленням переговорів та зробити «останню спробу» для порятунку ядерної угоди. З такою заявою під час брифінгу у п’ятницю, 5 серпня, виступив офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, його слова наводить Reuters.

«Настав час для останньої спроби», — наголосив Стано, зазначивши, що виступаючий у ролі координатора переговорів Євросоюз минулого місяця запропонував сторонам компромісний текст угоди, бо простір для додаткового маневру було вичерпано.

За словами представника ЄС, на переговорах мають бути ухвалені чіткі та переконливі політичні рішення. Він також сподівався, що переговорний процес матиме результати.

Раніше представник делегації Ірану на конференції країн-учасниць Договору про нерозповсюдження ядерної зброї запевнив, що Тегеран готовий повернутися до повного виконання своїх зобов’язань щодо Спільного всеосяжного плану дій щодо ядерної програми (СВПД), коли Вашингтон дасть гарантії виконання всіх економічних положень цієї угоди.

У 2015 році Великобританія, Німеччина, Китай, Росія, США, Франція та Іран уклали ядерну угоду — СВПД, яка передбачає зняття санкцій в обмін на обмеження ядерної програми Ірану.





ІНШІ НОВИНИ