Європа має об’єднатися проти Путіна та Лукашенко: Шольц

Сьогодні, 29 серпня, відбувся з’їзд міністрів ЄС у Празі. На ньому німецький політичний діяч Олаф Шольц повідомив про те, що Путін і Лукашенко намагаються викликати розлад у Європейському Союзі. Про його промову розповів журналіст “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк у Twitter.

“Будь-яка розбіжність між нами, будь-яка слабкість – це зерно на млин Путіна. Інші автократи наслідують його; тільки подивіться, як білоруський диктатор Лукашенко намагався чинити на нас політичний тиск минулого року через страждання тисяч біженців та мігрантів із країн Близького Сходу”, – сказав Шольц.

Політик дав зрозуміти, що ЄС має бути єдиним фронтом, особливо там, де важливо підтримувати санкції та питання прав людини.

“Я міг би уявити собі, наприклад, початок голосування більшістю голосів (у ЄС) у тих сферах, у яких особливо важливо, щоб ми виступали єдиним фронтом. Наприклад, у санкційній політиці чи питаннях прав людини”, – поділився Шольц.

До свого виступу він додав, що він є прихильником розширення Європейського Союзу і щоб включити до нього країни Західних Балкан, Україну, Молдову та Грузію.





ІНШІ НОВИНИ