Глава МЗС Бельгії вибачилася за візит до окупованого Криму

Міністр закордонних справ Бельгії Аджа Лябіб визнала провину та вибачилася за свій незаконний візит до окупованого Криму влітку минулого року. Про це йдеться у спільній заяві МЗС України та Бельгії, опублікованій за підсумками зустрічі міністрів двох країн.

У заяві зазначається, що Лябіб, тоді була просто журналістом і режисером-документалістом, поїхала до Севастополя порушуючи закони України. Метою поїздки були зйомки матеріалів для проекту, в рамках якого Лябіб хотіла показати методи Росії щодо використання культури як інструмент пропаганди.

“Вона щиро шкодує, що візит відбувся за таких обставин. Міністр Лябіб завжди захищала суверенітет та цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах, а також статус Криму як невід’ємної частини України”, – йдеться у заяві.

При цьому Лябіб запевнила главу МЗС України Дмитра Кулебу у своїй підтримці України та готовності Бельгії сприяти поверненню миру та відновленню України.

Нагадаємо, нещодавно у Криму журналістка забронювала номер у готелі на ім’я Залужного. Дівчина вказала, що ціль візиту – перегляд салюту на честь дня звільнення Криму від російських окупантів. Менеджер готелю прийняла заявку.





ІНШІ НОВИНИ