Міноборони Ізраїлю доручило привести війська до бойової готовності

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц доручив Армії оборони країни (ЦАХАЛ) привести війська до бойової готовності на кордоні з Ліваном, пише Times of israel.

У заяві глави оборонного відомства наголошується, що ЦАХАЛу необхідно готуватися до будь-яких сценаріїв, за яких відбудеться зростання напруженості на північному напрямку, включаючи наступальні операції у зв’язку з невдалими переговорами з Бейрутом про морський кордон.

Відповідна вказівка ​​була надана за підсумками оцінки ситуації разом із начальником Генштабу армії Ізраїлю, гендиректором Міноборони та начальником оперативного управління відомства.

Раніше прем’єр Ізраїлю Яїр Лапід відхилив запит Лівану про внесення нових зауважень до угоди щодо демаркації морського кордону. Наголошувалося, що Ізраїль не піде на компроміси зі своєю безпекою та економічними інтересами.

Переговори щодо визначення сухопутного та морського кордонів між двома державами проходять у поселенні Накура в південному Лівані з 1996 року на підставі меморандуму про взаєморозуміння під егідою ООН та за посередництва Вашингтона.





ІНШІ НОВИНИ